Piratenkoor vervangt politiek debat Ten Boer Moves

TEN BOER - Het Piratenkoor Doekegat uit Uithuizermeeden vult tijdens de feestweek Ten Boer Moves het gat op van het niet doorgaan van het politie debat op vrijdag 25 mei.

De fracties van Groningen, Haren en Ten Boer hadden wel interesse maar organisatorisch is het toch niet gelukt. De gemeenteraadsverkiezing is nog te ver weg. Veel partijen hebben hun kiezerslijst nog niet rond. Jammer vindt de politiek het wel en ze willen dan ook graag half september/begin oktober deelnemen aan het debat in het Dorpshuis van Ten Boer.

Een feesttent op de Sportlaan en dan de vrijdag niks te doen. Dat leek de organisatie van Ten Boer Moves een slecht plan. Daarom is op het laatste moment nog een deal gesloten met het piratenkoor.Het uit 35 bestaande koor brengt vanaf 20.30 uur een avondvullend programma met shanty’s en piratenliederen.

De dag ervoor, op donderdag 24 mei, is er in de feesttent van 16.00 tot 22.00 uur de Woon in Style-beurs, die bezoekers laatkennismaken met bedrijven die in en rondom de woning voor kleine aanpassingen of een complete metamorfose kunnen zorgen. Dit varieert van woonaccessoires, tuinaanleg en meubels tot schilderwerk. Ook als er sprake is van aardbevingsschade is een bezoek aan te raden.Denk daarbij energiemaatregelen (ver-)bouwen, en renoveren. Er is een gevarieerd aanbod. Voor de kinderen/jongeren zijn er gedurende de beurs diverse workshops en een springkussen.

Ten Boer Moves wordt op zaterdag 26 mei om 21.00 uur afgesloten met een Hollandse avond, een muzikale meezingavond met optredens van Kevin Paré en Wouter de Polkaman. De avond wordt muzikaal omlijst door Discoshow The Magic Five met DJ Douwe Westra.​