Sliksleewedstrijden op perfecte plek

DELFZIJL - Zowel deelnemers als de organiserende JCI De Drie Delfzijlen zijn enthousiast over de nieuwe locatie van de sliksleewedstrijden rechts van het Eemshotel. Zondag was de kwaliteit van het slik subliemm en zeer toegankelijk, ook voor de kinderen.

Het deelnemersveld was dit jaar gevarieerder dan voorgaande jaren. De organisatie ontving niet alleen inschrijvingen uit de DAL gemeenten, het Hogeland, de stad Groningen maar ook vanuit Den Haag en Hongarije was er animo. De leeftijden varieerden van 10 tot 61 jaar en onder prima weersomstandigheden hebben 68 deelnemers gestreden om de felbegeerde slikbokaal.

Van de de negen jeugddeelnemers was Luca de snelste, Marco werd tweede en Sven derde Bij de dames wordt de naam van Vera op de slikbokaal gegrafeerd. Tweede werd Lisanne. Beide dames vonden het te makkelijk en hopen dat er volgend jaar op meer tegenstand. Bij de heren tikte Martin in de finaleheat als eerste aan de bel, gevolgd door Lex en als derde eindigde Menno. In de categorie estafette ging het team Phoenix er met de winst vandoor. Tweede werd het team met de naam Red Devel en als derde eindigde Harry ooit nog terug van de camping. De originaliteitsprijs is gewonnen door Frank and the girls.

De opbrengst wordt geschonken aan het MuzeeAquarium zodat ze een defibrillator kunnen aanschaffen.