Drukte rondom de gracht voor Volle kracht

DELFZIJL - Het nieuwe evenement Volle kracht over de gracht! heeft zaterdag veel publiek rondom de gracht tegenover het gemeentehuis in Delfzijl getrokken.

Ondanks dat de temperatuur nog niet echt zomers was, waagden opvallend veel deelnemers zich aan de speciale Delfzijlster versie van Fiets ‘m d’r in. Deelnemers mochten proberen op een (zelfgemaakte) fiets over een baan van 30 meter over het water te fietsen. Dat leverde veel geplons op, het viel niet mee om de bel te bereiken.

De hiervoor in het leven geroepen Stichting Volle kracht over de gracht had het goede doel Niet voor Nicks aan het natte Pinksterevenement verbonden. Henk de Haan functioneerde als starter aan de Buitensingel, de Bierspiekers zorgden voor de opening. Niet aleen de snelste man en vrouw kregen een prijs. Ook de originaliteitsprijs, de pechprijs en een prijs voor het bedrijventeam werden uitgedeeld.

Niet voor Nicks probeert het donorprobleem in Nederland onder de aandacht brengen. Robert Zuidema heeft zijn broer Nick in 2016 verloren omdat een levertransplantatie voor hem te laat kwam. Robert heeft deze actie opgestart om wat te doen voor de patiënten die wachten op een donortransplantatie. Robert wil geld ophalen om voor hen een virtuele fiets/loopband aan te schaffen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Volle kracht over de gracht.