Soroptimistenclub legt belevingstuin Damsterheerd aan

APPINGEDAM - Een aantal leden van Soroptimistclub de Eemsmond heeft zaterdag een belevingstuin aangelegd bij Damsterheerd in Appingedam.

Ze werden warm ontvangen door locatiemanager Hendrik Dokter. De vrouwen hadden allemaal een schep of ander tuingereedschap meegenomen om zich na de koffie met gebak te storten op de aanleg van een tuin.

Door gedeeltelijke sluiting van Solwerd en het verdwijnen van het dierenparkje werd door Damsterheerd een nieuw wandelpad aangelegd zodat bewoners en familie een ommetje kunnen maken.

Met de opbrengst van onder andere de jaarlijkse boekenmarkt in Bierum werd 3000,00 euro gereserveerd voor de aanschaf van met name vlinderplanten en -struiken. André de Vries van GroenRijk Eemsdelta leverde niet alleen de handel maar zorgde voor een tekening en beplantingsplan en gaf de dames voorafgaand aan de klus een korte cursus.

Met enorm veel plezier en bekijks van bewoners van Damsterheerd werd de tuin aangeplant. Ook locatiemanager Hendrik Dokter en hoofd zorg Sandra Weijers hielpen mee.