Subsidie De Rijdende Popschool in Termunten

TERMUNTEN - De gemeente Delfzijl gaat De Rijdende Popschool in Termunten structureel ondersteunen met een subsidie van € 3.500,- per jaar.

Sinds april 2017 komt De Rijdende Popschool naar Termunten om kinderen en volwassen les te geven onder begeleiding van een bandcoach. Naast de muzikale vorming brengt De Rijdende Popschool bewoners uit de dorpen Termunten, Termunterzijl, Woldendorp en Borgsweer ook dichter bij elkaar, waardoor de sociale samenhang wordt versterkt, constateert wethouder Hans Ronde.

Het succes van De Rijdende Popschool is mede te danken aan de financiële bijdragen van een aantal subsidiegevers, waaronder nu ook structureel de jaarlijkse bijdrage van de gemeente Delfzijl. Door de financiële ondersteuning kan de eigen bijdrage van de deelnemers laag worden gehouden. Dit maakt dat De Rijdende Popschool in Termunten en omstreken voor iedereen toegankelijk is. Zo'n 25 kinderen en 15 volwassenen uit Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer spelen samen in bands. Zij oefenen in Jeugdsoos 't Spuigat in Termunten en in het kerkje van Borgsweer.

Voor aanmelden of meer informatie: www.derijdendepopschool.nl.