De Voedselbank verhuist naar De Ark

DELFZIJL - De Voedselbank Delfzijl-Appingedam verhuis van gymlokaal de Flambouw naar De Ark in Delfzijl.

De Protestantse Gemeente te Delfzijl gaat De Ark, aan de Waddenweg 2, verhuren. De Voedselbank en de gemeente Delfzijl zijn in 2017 gestart met gesprekken over een betere huisvesting. Bestuurslid van de Voedselbank Piet Mollema: „De Voedselbank heeft goede gesprekken gehad met de gemeente Delfzijl over de wensen voor de huisvesting. We zijn erg blij met deze kans, deze nieuwe locatie kan ons veel mogelijkheden bieden.”.

De gemeente onderzocht diverse huisvestingsmogelijkheden voor de Voedselbank toen het aanbod van De Ark kwam. Wethouder Meindert Joostens: „Dit aanbod kwam op een goed moment en is een unieke kans.”

Ook voor de Protestantse Gemeente te Delfzijl is dit een mooie oplossing. Voorzitter Tjerk de Vries: „Met dit voornemen kan De Ark bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke bestemming van de locatie binnen de gemeente en in het bijzonder in Delfzijl Noord.”

Dit gebouw biedt de mogelijkheid voor duurzaam onderdak voor de activiteiten van de vrijwilligers van de Voedselbank. De Voedselbank wordt momenteel gerund door 30 vrijwilligers en levert aan 140 huishoudens wekelijks een voedselpakket.