Algemene Waterschapspartij zoekt medestanders voor verkiezingen

NOORD-GRONINGEN - Over bijna een jaar, op 20 maart 2019, zijn er weer waterschapsverkiezingen. De Algemene Waterschapspartij (AWP) doet alleen mee aan de waterschapsverkiezingen.

„Wij zijn een echte waterschapspartij en niet verbonden aan een landelijke politieke partij, ” zegt fractievoorzitter René Stayen van de Algemene Waterschapspartij Noorderzijlvest. „De titel van ons verkiezingsprogramma luidt AWP: niet politiek, wel deskundig. En dat is meteen de kortste samenvatting van waar de AWP voor staat.”

De AWP zoekt nu mensen, die volgend jaar willen meedoen met de waterschapsverkiezingen. „Want water is van ons allemaal en hoe we omgaan met water, dat gaat iedereen aan. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de klimaatverandering, met hoosbuien en lange warme perioden,” legt Stayen uit. Hij zit de laatste 4 jaar namens de AWP in het bestuur van Waterschap Noorderzijlvest. Waterbeheer gaat uiteindelijk over de eigen leefomgeving. Ook op een flat drie-hoog achter heb je er last van als de straat onder water staat.”

Meer informatie op: www.AWP.nu.