65-Jarige Biljartvereniging De Poedel vol ambities

DELFZIJL - Biljartvereniging De Poedel uit Delfzijl heeft zaterdag op bescheiden wijze het 65-jarig jubileum gevierd.

De 30 leden tellende club zit echter nog vol ambities. Niet alleen wat betreft het spelen op niveau in diverse competities, maar ook op op organsatorisch vlak. Komend seizoen speelt De Poedelmet drie teams in de nationale competitie, zowel libre als driebanden. „Het organiseren van het Nederlands kampioenschap in 2019 behoort tot de mogelijkheden,” meent voorzitter Willem Reilink. „Ons speellokaal ’t Zwicht in de Molenberg met 4 biljarts wordt door menigeen gekwalificeerd als het beste in het Noorden.”

Hierdoor wordt er met regelmaat gespeelt in Districtsverband en zelfs Gewestelijk voor spelers uit Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. De aanvraag voor het organiseren van een NK is onlangs verzonden naar de Nationale Bond KVC (Koninklijke Vereniging Carambole), een onderdeel van de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond)

Overigens is sinds kort is de ledenstop opgeheven en zijn nieuwe biljarters welkom.

„De reden dat het jubileum niet grootschalig is gevierd is gelegen in het feit dat ons onderkomen, wellicht gaat verdwijnen door de op handen zijnde reorganisatie van het cultuurcentrum, ”vertelt Reilink. „Die onzekerheid over de huisvesting knaagt, terwijl we een bloeiende vereniging zijn met relatief jonge spelers en de beste biljarters uit de regio als lid.”