Diploma-uitreiking VoorleesExpress

DELFZIJL - Twee kinderen in het gezin Ayob in Delfzijl hebben vorige week het diploma van de VoorleesExpress in de bibliotheek van Delfzijl ontvangen.

Dit is een speciaal project in de gemeente Drlfzijl waarbij vrijwilligers voorlezen aan jonge kinderen van 2 tot 4 jaar bij gezinnen thuis. Voorlezers kunnen zich overigens nog altijd aanmelden. Deze kinderen hebben extra Nederlandse taal nodig en voorlezers brengen dit op een gezellige manier bij de kinderen thuis.

Dit kunnen kinderen zijn die opgroeien met een andere moedertaal, maar dat hoeft lang niet altijd. Ook Nederlandse gezinnen kunnen meedoen. De gezinnen worden onder andere via de kinderopvang, het consultatiebureau of welzijn en Humanitas doorverwezen.

De voorlezer is 20 weken lang één keer per week op bezoek bij het gezin en neemt ze ook een keer mee naar de bibliotheek om daar samen te kijken waar de boeken worden gehaald.

De vrijwilliger krijgt een scholingstraject aangeboden en maakt gebruik van een lees- en werkboekje. Allemaal om op een leuke manier taal te gebruiken en te leren.

In de gemeente Appingedam gaat het project nu ook starten. Belangstellenden kunnen zich melden bij de projectleider Gelly Veenstra, tel.: 06 46 59 13 73.