Quiltfestival Noord-Groningen

WARFFUM - Het Quiltfestival Noord-Groningen wordt 8, 9 en 10 juni van 11.00 tot 18.00 uur in 28 monumentale kerken, molens, dorpshuizen en het Openluchtmuseum in de gemeente Eemsmond gehouden.

Het rekt altijd enkele duizenden bezoekers. In de locaties is een grote diversiteit te bewonderen van het werk van quilters en textielkunstenaars uit binnen en buitenland.

De quiltwedstrijd heeft als het thema Eilanden. Het Quiltfestival daagt quilters uit om op treffende wijze het thema te verwoorden in stof. Voor het Quiltfestival is dit het lustrumjaar. Daarom is er in samenwerking met Waddenzee Werelderfgoed en Het Quiltersgilde een grote expositie, die in het teken van Waddenzee Wereld Erfgoed staat. Bijzonder aan de expositie is, dat niet alleen quilters, maar jong en oud worden uitgenodigd zich op creatief vlak te laten inspireren door het thema: Ode aan de Waddenzee..

In de evenementenhal Op Roakeldais in Warffum is de textielbeurs met een grote keuze aan winkels. Fietsroutes langs alle locaties zijn beschikbaar. In een aantal kerken wordt het orgel bespeeld.

Voor meer informatie: www.quiltfestival.nl.