Open dag dijkverbetering Delfzijl

DELFZIJL - Op de dijk van Delfzijl is iedereen zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur welkom om de dijkverbetering van dichtbij te bekijken.

Op verschillende locaties zijn er activiteiten voor volwassenen en kinderen waar iedereen gratis aan kan deelnemen.

In het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 zijn de ontwerpen van de dijk virtueel te bekijken. Met een VR-bril kijken beoekers over de dijk en zien het eerste deel van de ontwerpen van de nieuwe zeedijk. Voor de kinderen zijn er leuke waterproefjes waarmee ze zelf kunnen zien hoe een dijk werkt.

Bij de dijk achter het MuzeeAquarium, die dan voor het eerst open is en gratis te bezoeken, zijn verschillende activiteiten. Zo kan men hier het materieel bekijken waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook kan men zien en voelen met welk materiaal de dijk versterkt wordt en bekijken wat er zoal is aangetroffen tijdens de werkzaamheden. Kinderen kunnen hier in een zandspeelplaats graven of naar hartenlust springen op een springkussen.

Met een bus kan men een kijkje nemen op en langs de dijk. Elk half uur rijdt er een bus over het werkterrein vanaf de dijk bij MuzeeAquarium naar de dubbele dijk (en weer retour). Onderweg geven mensen van Ommelanderdiek een toelichting op de werkzaamheden.

De Dag van de Bouw is de eerste dag dat het nieuwe MuzeeAquarium weer geopend is voor het publiek. Om dit te vieren krijgen alle bezoekers gratis toegang aangeboden door Ommelanderdiek, waterschap Noorderzijlvest en het MuzeeAquarium.

Tijdens de Dag van de Bouw en de zondag erna wordteen deel van de dijk opengesteld. Tussen Nieuwstad en de Robbenplaatweg (nabij Eemshaven) zal de dijk dan vrij toegankelijk zijn. Ommelanderdiek verplaatst vrijdag 1 juni vanaf 17.00 uur tijdelijk de bouwhekken en zal deze op de maandagochtend om 7.00 uur weer terugplaatsen. In dit deel van het bouwterrein vinden geen activiteiten plaats van de Dag van de Bouw. Er is dan vrij toegang om te wandelen of te fietsen. Houd er rekening mee dat aan beide zijden van de openstelling geen tot weinig parkeergelegenheid is, dus kom op de fiets.