Derde ronde Open NK grasbaanraces in Loppersum

LOPPERSUM - De derde ronde van Dutch Open Grasstrack (voorheen het NK grasbaan) wordt zaterdag 9 juni op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum verreden.

Op de vernieuwde kleibaan heeft MFAC Loppersum waar verplaatsing van de dijk aan de zijde van het voetbalveld voor ruimere bochten heeft gezorgd, zal er op het scherpst van de snede worden gestreden in de klassen ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, ONK Specials 125 cc, NK ST450 cc (voorheen ST1) en NK ST250cc (voorheen ST2).

In de klasse ONK Special Senioren zal met name Romano Hummel uit Groningen gebrand zijn om deze 3e ronde op zijn naam te schrijven. Nadat hij tijdens de eerste ronde in Vries alle heats en de finale op zijn naam wist te schrijven, werd hij na afloop van de finale alsnog gediskwalificeerd omdat hij zijn stalen slof tijdens de finale heat was verloren. Ook tijdens de afgelopen Internationale Pinksterraces in Stadskanaal was het pechduiveltje bij Hummel aanwezig. Door twee keer een afgelopen ketting was een goede eindklassering niet mogelijk.

Zijn belangrijkste tegenstnders zijn Henry van der Steen en Mark Beishuizen, Dave Meijerink en de winnaar van de editie van 2017, de Engelsman Edward Kennet.

In de ONK Zijspanklasse staat ook dit jaar weer geen maat op huidig Europees kampioen William Mathijssen met bakkeniste Sandra Mollema. Nagenoeg alle races waar zij in 2018 aan het startlint stonden wisten zij winnend af te sluiten.

Matthijsen kan geduchte tegenstand verwachten van de na 4 jaar op de grasbaan terugkerende Sven Holstein met bakkeniste Bonita van Dijk, de huidige Engelse kampioen Joshua Goodwin met bakkenist Scott Goodwin en de Engels/Nederlandse combinatie van David Carvill en Dennis Smit.

In het avondprogramma komen, naast de special en de zijspanklasse, de NK ST450 CC, de NK ST250 cc en de ONK specials 125 cc in de baan die zullen gaan strijden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. Naast het Dutch Open programma is er een demo van de Flattrack. (18 rijders, 3 rijen van 6, tegelijk in de baan)

In het dagprogramma zijn er vanaf 13.00 uur wedstrijden in de diverse Jeugd en Nationaal klassen. Om 15.00 uur begint de training voor de avondwedstrijden die om 17.00 uur aanvangen.