Recreatiepark Poortven Eenum nadert voltooiing

EENUM - Het realiseren van het recreatiepark Poorven in Eenum nadert zijn voltooiing.

De commissie Poortven, onderdeel van de vereniging Dorpsbelangen, is er al sinds 2015 mee bezig. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Loppersum. Het groots opgezet project moet in het voorjaar van 2019 zijn afgerond.

Op de gedeeltelijk afgegraven wierde aan de noordoostzijde van Eenum is al veel gerealiseerd, zoals de aanleg van drainage, het graven van een kikkerpoel, het bouwen van een helling bij het Maar, voetgangerssluizen, de aanleg van de Prairietuin en het bospad, de aanplant van nieuwe bomen bij de wandelpaden en het plaatsen van een bushokje om te schuilen.nieuwe picknickbank.

Dit alles is tot stand gekomen middels subsidies van de gemeente Loppersum, het Loket Leefbaarheid en de Provincie in het kader van het uitvoeringsprogramma Leefbaarheid 2016-2020.

Om het plan nu te kunnen afronden heeft de provincie Groningen (Prolander) besloten een bijdrage te leveren voor de aanplant van fruitbomen en bloemen en heesters om de biodiversiteit van dit gebied te vergroten. Aan de kinderen is ook gedacht, middels een boshut in het Eenumumerbos in aanbouw. De boshut is gerealiseerd met de hulp van Werkplein Fivelingo en Leerbouwen. Het hout hiervoor is geleverd door de gemeente Loppersum en Fivelingo heeft dit bewerkt. Leerbouwen helpt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk.