Grote opkomst Langste koffietafel Appingedam

APPINGEDAM - De Langste koffietafel van Appingedamn heeft donderdag zo’n tachtig belangstellenden naar Kabzeël getrokken. Ze werden toegesproken door 18 organisaties.

De koffietafel is één van de activiteiten die is ontstaan vanuit de Damster Coalitie tegen eenzaamheid. Een gezamenlijk speerpunt was en is om de eenzaamheid aan te pakken door middel van het organiseren van activiteiten en het leggen van sociale contacten.

Ondanks de warmte was er een verrassend grote opkomst van met name oudere inwoners uit Appingedam. De bezoekers kregen de organisaties, middels een pitch (korte spreekbeurt) informatie over het activiteitenaanbod in Appingedam.

Na deze pitch werd veel informatie verstrekt door middel van groeps- en één op één gesprekjes met de bezoekers. Dit alles in een ongedwongen en gezellige sfeer. Tijdens deze bijeenkomst zijn er nieuwe contacten gelegd tussen organisaties en bezoekers. Zowel de organisaties als bezoekers waren na afloop van de bijeenkomst goed te spreken over deze middag. Geconstateerd mag worden dat het organiseren van dit soort activiteiten zeker van belang is.

Een vervolg is alweer in de maak. Tijdens de week tegen de Eenzaamheid in september wordt er een grote activiteit gehouden.

Wilt u ook een activiteit organiseren tijdens de Week tegen de Eenzaamheid, neem dan contact op met Engelina Eissens, sociaal werker ASWA-Welzijn, via: 0596 62 33 15.