Open Dag Paardenmelkerij Wirdum

WIRDUM - Paardenmelkerij de Lage Wierde in Wirdum houdt zaterdag 9 juni van 10.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse Open Dag, waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen.

Er worden diverse demonstraties gegeven en ook dit jaar staat op het terrein weer een natuur, - en snuffelmarkt met ruim 30 marktkramen.

Paardenmelk is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Wat in 2002 begon als puur hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. De aanleiding was het nichtje van eigenaar De Winter die kampte met ernstige huidklachten. Het nichtje belde op met de vraag om melk van zijn paarden. Zij had in het programma Klokhuis gezien dat paardenmelk een gunstige invloed heeft op huidklachten. Zelf kampte ze met huidklachten zo ernstig dat ze speciale handschoentjes aan moest en zich schaamde voor haar lichaam. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken geheel af van haar huidklachten. Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken.

Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad, - douchegel, lotion en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules. Op verzoek van specialisten uit de kraamwereld heeft De Lage Wierde haar assortiment uitgebreid met een huidlotion en bad- en douchegel voor baby’s en kinderen.

Net zoals alle andere paardenmelkproducten van De Lage Wierde zijn ook deze producten pH-huidneutraal, hypoallergeen en vrij van parabenen. Als pH-waarde (de zuurgraad) van de huid verstoord raakt verzwakt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Hierdoor raakt de huid sneller uitgedroogd.

Elk jaar trekt de open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde tussen de 1500 en 2000 bezoekers.

Er wordt elk uur een paard gemolken en een oefsmid vertoont zijn kunsten. Verder zijn er live muziek van De Stroatklinkers, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een groot springkussen en diverse workshops. De toegang en het parkeren is gratis.

Meer informatie: www.dekrachtvan.nl.