Feest in de regen na Bökkers op Schanspop

SIDDEBUREN - In het kader van hun Schorem uut de Schiettente-tour deed de Sallandse band De Bökkers vrijdagavond de tweede editie van Schanspop Zummer Editie in Siddeburen aan.

De Sallandse band speelde in het 'voorprogramma' van Høken met de Heinoos, dat werk speelt van de Achterhoekse formatie Normaal. Verder zorgde deejay Stefan Leur van Radio Continu voorafgaand aan dit dubbelconcert, en tussen de bedrijven door, voor muziek.

Van hun nieuwste cd Schorem uut de Schiettente speelde Bökkers een aantal nummers, zoals de opener Seks, Drugs, Rock'n'Roll, het titelnummer, Marmor Stein und Eisenbricht en Crystel. Verder passeerden tal van 'klassiekers' als Annie uut de bochte, De Neuze en Morattamottamotta de revue.

Na de laatste tonen van Bökkers kwam de regen met bakken uit de hemel. Een deel van het publiek verliet daarop het terrein, een (groot) deel feestte - ondanks 'een nat pak' - door.

Het was de start van de succesvolle tweede Zummer Editie van Schanspop. Twee jaar terug kwam er na dertig jaar Schanspop een einde aan een tijdperk toen het bestuur besloot te stoppen met het organiseren van de feesten. Vorig jaar werd de Zummer Editie van Schanspop in het leven geroepen.

Zaterdag waren er optredens van Hollands Verdriet, Gebroeders Ko, Die Tolle Leute en DJ Raul.