Online platform om studenten en bedrijven te koppelen

DELFZIJL - Bedrijven en studenten vinden elkaar sinds deze week met het Chemport Europe Career Platform.

De Eemsdelta is één van de sterkst groeiende regio’s in Nederland. Deze groei zal ook de komende jaren stevig doorzetten. Dat betekent dat de komende jaren bedrijven nieuwe talenten aan zich willen binden en er mooie carrièrekansen liggen voor studenten. Het Chemport Europe Career Platform zorgt voor de verbinding.

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van SBE (Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsmond) is dit nieuwe platform voor studenten en bedrijven gepresenteerd. Directeur SBE Frans Alting hierover: „Het dichter bij elkaar brengen van onderwijs en de regionale arbeidsmarkt is natuurlijk geen nieuw thema. Met nieuwe technieken willen we een bijdrage leveren. De online infrastructuur van het Chemport Career Platform is voor beide partijen eenvoudig te benaderen en heeft daardoor direct waarde. De tool zorgt ervoor dat werkgevers vrijwel in één keer alle studenten van verschillende opleidingen in Noord-Nederland kunnen bereiken.”

„Het platform maakt gebruik van geautomatiseerde matchingsalgoritmes,” zegt Errit Bekkering van de NOM, „waarbij ook wordt gekeken of de student bij het bedrijf past. In combinatie met de offline ondersteuning voor de werkgevers kun je een kwalitatief goede match realiseren. Zo kun je als bedrijf talenten vroegtijdig vinden en in contact blijven. Dit laatste is voor bedrijven van waarde bij het vullen van toekomstige startersbanen. De verwachting is dat we hiermee meer talent in de regio vasthouden. Er is gekozen voor een aftrap in de Eemsdelta – de thuisbasis van SBE. Inmiddels zijn we bezig met een de uitrol in de regio. De nadruk ligt hierbij in eerste instantie op bedrijven in de procesindustrie”.

Het Chemport Europe Career Platform is een samenwerking tussen SBE, NOM en CareerUp en wordt financieel ondersteund door de Economic Board Groningen en EemsdeltaGreen.