Voorstelling Maalkop in oude stal Ten Boer

TEN BOER - In een oude stal aan de Huizenga'slaan in Ten Boer wordt vanaf woensdag 20 juni de voorstelling Maalkop gespeeld door de PeerGrouP.

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeler: koe Martje160. Een intiem portret over de onontkoombare ondergang van een jonge boer en zijn liefde voor zijn land en zijn bedrijf.

Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties ZOB (Zorg Om Boer en Tuinder) en LTO Noord (Land- en Tuinbouw Organisatie). Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Van 20 juni tot en met 1 juli zijn er negen voorstellingenin Ten Boer. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.peergroup.nl.