Ambitieuze plannen sportveld Garrelsweer

GARRELSWEER - In het dorpshuis Weersterheem heeft Kansrijk en Duurzaam Garrelsweer vrige week juni de plannen over de herinrichting van het terrein achter het dorpshuis gepresenteerd aan de dorpsbewoners.

De werkgroep Kansrijk Garrelsweer houdt zich bezig met het ontwikkelen van een ambitieus plan om de leefbaarheid en saamhorigheid te behouden en te vergroten in het dorp.

Ruim 50 bezoekers, onder wie, wethouder Be Schollema hoorden en zagen de voortgang van de werkgroepen. De werkgroep Kansrijk is weer een stap verder want het ontwerp van de multifunctionele baan achter het dorpshuis, gemaakt door Arcadis, is inmiddels klaar. De baan kan straks gebruikt worden voor skeeleren, hardlopen en schaatsen. In het middenveld kan er gevoetbald en gevolleybald worden. Ook de invulling van de rest van het terrein met wandelpaden, fruitbomen, fitnessbaan, jeu de boulesbaan werden getoond.

De werkgroep Duurzaam Garrelsweer is sinds kort ook aan de slag. De werkgroep gaat zich bezig houden met duurzame energie (zonnepanelen) , Buurkracht en energiebesparing in het dorp.

Aan het einde van de avond gaven de aanwezigen, via een groot applaus, de werkgroepen te kennen dat ze het ontwerp van de multifunctionele baan en de andere plannen en ideeën waardeerden en de werkgroepen zeker door moesten gaan met het verder uitwerken ervan.