Hockeyteam Eemsdeltacollege vierde op landelijk toernooi

APPINGEDAM - Het hockeyteam van Eemsdeltacollege uit Appingedam en Delfzijl is vrijdag tijdens het landelijke toernooi van Olympic Moves in Arnhem op de vierde plek geëindigd.

Het hockeyteam bestaat uit leerlingen van klas 1 tot en met 5 en van vmbo basis tot en met vwo. Eerder dit jaar werd het hockeyteam de beste van de noordelijke drie provincies en Flevoland tijdens de regiofinales in Assen.

Op Sportcentrum Papendal kregen de Eemsdeltaleerlingen te maken met geduchte tegenstanders van middelbare scholen uit Heemskerk/Beverwijk, Deventer en Doetinchem. Met name in de snelheid van omschakelen van verdediging naar aanval speelde de jonge sporters parten. Het was voor de tweede maal op rij dat Eemsdeltacollege uitgenodigd werd voor de landelijke finales. De trainers Martin Haak en Jan Wolthof waren zeer tevreden met het behaalde resultaat. Het overgrote deel van het schoolteam hockeyt bij hockeyclub Eemsmond. Deze club stelde trainingsaccommodatie en materiaal beschikbaar. Voor volgend jaar probeert men de organisatie van de regiofinales voor hockey naar Delfzijl te halen.

Het Eemsdeltahockeyteam met trainer Martin Haak en begeleider, docent Jan Wolthof.