Start aanleg kunstgrasvelden Appingedam

APPINGEDAM - Het officiële startsein voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op het Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam is maandag gegeven.

Dat gebeurde middels het doorknippen van een lint door jeugdleden in het bijzijn van de wethouders Annalies Usmany en Lea van der Tuin en de bestuursleden Irene Bos en Geert Bijleveld van DVC (Damster Voetbal Club).

De aanleg van deze kunstgrasvelden is mede mogelijk gemaakt door een combinatie met het bouwen van 56 tijdelijke woningen op het sportpark. De gemeente Appingedam heeft in samenwerking met DVC, NCG, CVW en NAM hiervoor een plan ontwikkeld.

DVC heeft al langer de ambitie om kunstgrasvelden te realiseren. Door het combineren van verschillende kansen wordt dit nu mogelijk. Hiermee wordt het sportpark toekomstbestendig.

Het werk is aangenomen door Domo Sports Grass, specialist in oplossingen voor sportterreinen. DVC hoopt de kunstgrasvelden te kunnen bespelen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in september 2018.

Gekozen is voor het toepassen van het veilige, maar wel duurdere, TPE-infill. Dit materiaal voldoet aan de nomen die gesteld worden aan speelgoed.

De starthandeling is verricht, met v.l.n.r.: Lea van der Tuin, Annalies Usmany, jeugd-DVC-leden Emma en Niek, DVC bestuursleden Irene Bos en Geert Bijleveld.