Pech favoriet Hummel bij grasbaanraces Loppersum

LOPPERSUM - Na een bloedstollende finale, in de Specialklasse Senioren, schalde zaterdagavond toch weer het God save the Queen over het sportpark aan de Bosweg in Loppersum.

Voor ruim 1500 toeschouwers, schreef de Brit Richard Hall deze tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack op zijn naam. De zege van Hall was een zeer gelukkige. Eigenlijk was er maar één coureur die de overwinning verdiende, Romano Hummel uit Groningen. Hummel won overtuigend al zijn voorseries en plaatste zich hiermee als eerste voor de A-finale. In deze A-finale moest hij de strijd aangaan met de Engelse toppers Paul Hurry en Richard Hall, de uit Stadskanaal afkomstige Mark Beishuizen, Henry van der Steen en Dave Meijerink.

Hummel dook als eerste de bocht in voor Richard Hall, Paul Hurry, Mark Beishuizen en Dave Meijerink. Al gauw bouwde Hummel een ruime voorsprong op en niets leek een verdiende overwinning nog in de weg te staan. Maar helaas ging het, zoals wel vaker dit seizoen, ook in Loppersum mis voor Hummel. Zijn machine ging in de allerlaatste bocht voor de finish kapot, waardoor Hall alsnog met de overwinning aan de haal ging, voor Mark Beishuizen, die op de streep Paul Hurry nog passeerde. Hevig teleurgesteld verliet Hummel het circuit.

In de zijspanklasse waren alle ogen weer gericht op William Mathijssen en Sandra Mollema, de absolute topcombinatie. Ze wonnen overtuigend al hun series en in de finale tegen de van een voetbreuk terugkerende, Wilfred Detz met bakkeniste Wendy Arling, Sven Holstein/Bonita van Dijk, de Engelse combinatie van Shaun Harvey/Danny Hogg en de combinatie van David Carvill met Hoogkerker Dennis Smit ware zze er ook snel vantussen. Holstein pakte strak sturende de tweede stek, voor Detz/Arling.