Bokser Delfzijl verliest nipt finale NK

DELFZIJL - Jeugdbokser Jasmijn van Zantwijk van de Boksvereniging heeft zondag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam de finale nipt verloren..

Het was eigenlijk pas haar eerste partij, en dan gelijk om een titel. Jasmijn moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan van de boksvereniging Mason + Gloves uit het Limburgse Heerlen.

In de klasse cadet dames tot 56 kg begon Jasmijn begon goed aan de partij. Haar tegenstander bleek erg wild te boksen en sloeg er maar wat op los. Jasmijn bokste goed terug via de counter. De Limburgse kreeg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter. Ook kreeg ze nog een neusblessure, maar kon wel verder. Jasmijn draaide steeds goed weg van haar tegenstander en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg bemoeilijkt door de wilde slagen van haar tegenstandster. Uiteindelijk gaf de jury na drie ronden een klein voordeel aan de bokser uit Heerlen. Maar trainer Dick Zwiers was toch tevreden met het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg leuk en leerzaam vond.