Voorhuis NAM-boerderij Middelstum te koop

LOPPERSUM - Het college van Loppersuim heeft besloten onder welke randvoorwaarden het verkooptraject van het NAM-pand aan de Onderdendamsterweg 13 in Middelstum gestart kan worden.

Wethouder Pier Prins: „Het perceel aan de Onderdendamsterweg 13 in Middelstum was eind vorig jaar volop in het nieuws, onder andere door een kraakactie. Het pand heeft complexe aardbevingsschade. Na aankoop zijn NAM en de gemeente Loppersum in overleg gegaan over de toekomst van dit pand. Het betreft een zogenaamd karakteristiek pand, waarbij het karakteristieke wordt bepaald door het woonhuis. Vandaar dat besloten is dat het woonhuis behouden moet blijven en versterkt moet worden. NAM gaat het verkooptraject starten met een makelaar.”

Het pand uit 1860 is op te delen in drie delen: het woonhuis, de tussengang en de schuur. De laatste twee zijn niet karakteristiek te noemen. Libau heeft aangegeven dat er sprake is van een waardevol erf waarbij een vrij fors en representatief woonhuis is gerealiseerd. Dit erf is omgracht en is omzoomd met forse boombeplanting aan de achter- en zijkant. Het voorerf heeft meerdere karakteristieke kastanjebomen.