De Fakkel sluit na ruim dertig jaar

DELFZIJL - De Fakkel christelijke boekwinkel in Delfzijl stopt op 21 juli definitief met haar activiteiten.

De winkel die onderdeel is van de landelijke stichting De Fakkel, bevond zich sinds januari in een verandertraject waarin verzelfstandiging van de winkel onderzocht werd. Na een uitgebreid onderzoek heeft het winkelteam en -management moeten besluiten dat een verzelfstandiging in de huidige vorm economisch en praktisch niet haalbaar is. Dit betekent dat er na meer dan dertig jaar een einde komt aan de christelijke boekwinkel in Delfzijl.

„Wij hebben dit besluit genomen met pijn in ons hart, maar wij zijn tegelijkertijd dankbaar dat we dit prachtige werk al die jaren hebben mogen doen,” aldus DE winkelcoördinatoren Janny Scheeringa en Gerina Bos. De winkel blijft tot de laatste dag geopend met de normale openingstijden. Op zaterdag 30 juni start een grote opheffingsuitverkoop met een korting van 40% op een groot gedeelte van het assortiment. In de laatste weken zal deze korting verder oplopen met als grote afsluiter zaterdag 21 juli.

Klanten die in het bezit zijn van een Fakkelbon kunnen deze na sluiting van de winkel ook nog online besteden via de webwinkel www.fakkel.nl.