MuzeeAquarium Delfzijl verrijkt met Rabozaal

DELFZIJL - Rabobank Noord-Groningen heeft haar naam verbonden aan de multifunctionele zaal van het vernieuwde MuzeeAquarium in Delfzijl.

Het MuzeeAquarium kende na de heropening een vliegende start, met alleen al 2000 bezoekers tijdens het open huis. Naast een indrukwekkende collectie, inclusief een aquarium met vissen en andere zeedieren uit de Wadden- en Noordzee, beschikt het MuzeeAquaruim nu ook over een multifunctionele zaal. Hier kunnen onder meer films worden vertoond en groepen en schoolklassen worden ontvangen. Maar ook kan de zaal worden verhuurd als vergaderruimte.

„De zaal is van grote waarde voor het museum,” benadrukt directeur Cynthia Heinen. „Daarom zijn wij enorm blij dat Rabobank Noord-Groningen de zaal wil sponsoren en wij het daarmee tegelijkertijd een naam kunnen geven.”

De mulfunctionele zaal is officieel omgedoopt tot Rabozaal. Met het sponsorbedrag van 14.000 euro, afkomstig vanuit het coöperatief dividend, wil de bank een impuls geven aan de inrichting en het optimaliseren van de gebruiksmogelijkheden van de zaal. „Wij voelen ons sterk verbonden met de regio Delfzijl en zijn dan ook trots dat wij onze naam mogen verbinden aan een onderdeel van deze vernieuwde trekpleister,” verduidelijkt Frans Musters, directeur van Rabobank Noord-Groningen. „Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat het tonen van bewegende beelden van de rijke historie van Delfzijl zorgt voor een beter besef dat dit, zeker gezien het maritieme verleden, niet zomaar een gebied is. De Rabozaal draagt dus bij aan bewustwording en trots voor deze regio. Precies zoals de andere onderdelen van het MuzeeAquarium dat ook doen.”