Briljanten paar Houwing geniet van het uitzicht

DELFZIJL - Het is zaterdag 23 juni 65 jaar geleden dat de 88-jarige Albert Tonnis Houwing en zijn jaar jongere echtgenote Geertruida Spelde 65 jaar zijn getrouwd. Beide echtelieden zijn geboren in Oude Pekela waar ook het huwelijk werd voltrokken.

Het briljanten paar werd donderdag al namens de gemeente Delfzijl gefeliciteerd door burgemeester Gerard Beukema. Het echtpaar Houwing – Spelde heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. De heer Houwing heeft eerst als kapitein gewerkt. Een schilderij aan de muur van de coaster Cascade, zijn eertse schip, herinnert daar nog aan.

Houwing heeft later aan wal gewerkt als Plant Manager bij Philips Petroleum in Delfzijl. Dit heeft hij tot aan zijn pensioen gedaan. Mevrouw Houwing zorgde voor de kinderen en het huis en heeft bij Aldel in de kantine gewerkt. Daarnaast beleefde het echtpaar jarenlang veel plezier aan hun boot. Zij voeren vaak rond in Friesland. Een afbeelding van het pleziervaartuig siert ook een wand in de woonkamer.

Het echtpaar heeft vanuit hun appartement aan de Oude Schans nog steeds verbinding met het water. Ze kijken vanuit hun woonkmer en vanaf het balkon richting het zeewater van de Damsterkade. Ze genieten dagelijks van dat uitzicht.