Dag van het Wad in Delfzijl

DELFZIJL - Tijdens de Dag van het Wad zijn er zaterdag 30 juni in Delfzijl tussen 10 en 17 uur leuke Wad-activiteiten voor jong en oud rondom het Muzeeaquarium.

Voor de kinderen worden om 11 en 13 uur leerzame waddenverhalen verteld door Het Groninger Landschap en is er een dolfijnenspringkussen. Papa, mama en grootouders kunnen intussen rondneuzen op de Waddenmarkt. Een bezoekje aan het nieuwe MuzeeAquarium is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor geldt overigens de normale toegangsprijs.

Het doel van de Dag van het Wad is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

In dat weekend viert het Werelderfgoed Waddenzee een feestje: haar negenjarig bestaan. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Grand Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. Voor bezoekers is er op actief, cultureel, culinair, kunstzinnig en educatief gebied een rijk programma samengesteld, van Den Helder tot de Duitse Noordzeekust.

Meer informatie over het programma is te vinden via: www.dagvanhetwad.nl.