Doel Stadsloop : snelste 10 kilometer van Nederland

APPINGEDAM - De inzet van de 22e Univé Stadsloop Appingedam is om zaterdag 30 juni om 18.30 uur de snelste tijd op de 10 km van dit jaar in Nederland neer te zetten.

De Stadsloop is al een aantal jaren toonaangevend in de nationale en internationale ranglijsten. De parcoursrecords in de Univé Stadsloop zijn van wereldklasse. In 2017 liep de Keniaanse Fancy Chemutai naar de winst met 30.23. In 2013 won Geoffrey Mutai de wedstrijd met een tijd van 27.37.

Daniel Wanjiru behoort in zijn discipline de marathon tot de absolute wereldtop. De Keniaan won de marathons van Londen en Amsterdam en wil nu de Univé stadsloop op zijn palmares bijschrijven. De Keniaan gaat samen met zijn landgenoten, Samuel Karani, Ronald Kirui en Vedic Kipkoech op jacht om de snelste tijd (28.23) dit jaar in Nederland gelopen te verbeteren. Bij de dames is er die uitdaging ook. De Keniaanse atletes Edith Chelimo en Joyline Koima doen een aanval op de snelste seizoenstijd in Nederland (31.53).

De Nederlanders Frank Futselaar, Khalid Choukoud en Bart van Nunen vertegenwoordigen de nationale top. Khalid Choukoud was zes keer nationaal kampioen 10.000 meter. Meer: www.eemsbode.nl