Nominatie Dennie Jager voor Gouden Venus van Milo

WAGENBORGEN - Drie inwoners uit de provincie Groningen zijn genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Onder hen Dennie Jager uit Wagenborgen.

Hij probeert met zijn stichting Walk On mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen met een exoskelet. Dat blijkt uit de lijst van genomineerden die vandaag is bekendgemaakt. De Gouden Venus van Milo is de onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan een goed doel.

De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als paralympisch kampioen Bibian Mentel (vanwege haar inspirerende sportprestaties) en radiopresentator Matijn Nijhuis (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken.

Via goudenvenusvanmilo.nl is per persoon terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is en kan er op hen worden gestemd. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds is actuele informatie over de actie en de genomineerden te lezen.