Broers rijden Niet voor Nicks

DELFZIJL - De broers Steffen en Lukas Voorzee uit Delfzijl hebben in september vorig jaar het plan opgevat deel te nemen aan de barrelchallenge van 2018.

Dit is een ‘autorally’ dwars door Europa met 300 auto’s, waarbij in de meest uiteenlopende voertuigen onderweg opdrachten moeten worden uitgevoerd.

Zaterdagmorgen was het vertrek in Breda, maar vrijdagmorgen kwamen de geboren en getogen Delfzijlsters nog even met familie, vrienden en bekenden op het Plein de Molenberg in Delfzijl bij elkaar om stil te staan bij het doel dat aan hun trip verbonden is.

„De enige voorwaarde aan deelname is dat de auto niet jonger dan van bouwjaar 1999 mag zijn ,” vertelt Steffen. „Zoals vele andere teams hebben we besloten dat we ook voor een goed doel gaan rijden.”

„Het toeval wil dat Robert Zuidema - hij en Nick zijn goede bekenden van ons - op dat moment zijn actie ‘Niet voor Nicks’ opstartte,” vult Lukas aan. „Door op de auto sponsorruimte te verkopen hebben we dankzij bedrijven uit Delfzijl en omringende gemeenten (zelfs uit Assen en Emmen) het mooie bedrag van 2250 euro bij elkaar kunnen halen. Het was opvallend hoe betrokken de ondernemers zich toonden bij dit goede doel. Kantoor en Kopie heeft voor ons het drukwerk verzorgd, zodat we alleen kosten hadden voor het stickermateriaal.”

Zaterdag de 23e ging Robert Zuidema zijn actie afsluiten met een evenement waar de broers dus niet bij konden zijn. Daarom werd vrijdag de cheque aan hem overhandigd. „We zijn blij met deze donatie een steentje bij te kunnen dragen aan deze fantastische actie,” zegt Steffen, „waarmee we Robert, zijn familie en de patienten van het UMCG een hart onder de riem kunnen steken.”

De broers Voorzee vertrokken zaterdag met hun bestickerde nog erg fraaie Audi voor een 3500 kilomter lange tocht naar het Spaanse Blanes aan de Costa Brava. Dat gebeurt via veel omwegen. Vrijdag arriveren ze in de badplaats. En dan moeten ze nog weer terug.

Meer informatie over die rally is te vinden op: www.barrelchalenge.nl.