Rabobank Noord-Groningen versterkt Op Roakeldais

WARFFUM - Het internationale dansfestival Op Roakeldais, nog tot en met 1 juli in Warffum, wordt ondersteund door Rabobank Noord-Groningen, onder meer in de vorm van een nieuw sponsorprogramma.

Al jarenlang is Rabobank Noord-Groningen als hoofdsponsor nauw bij het vierdaagse evenement betrokken. Vooral ook omdat het festival mensen door alle lagen en leeftijden met elkaar verbindt. „Als bank dragen we graag bij aan het versterken van de lokale samenleving en het zorgen voor sociale samenhang,” verduidelijkt Frans Musters, directievoorzitter van Rabobank Noord-Groningen. „Een initiatief als Op Roakeldais sluit daar natuurlijk perfect op aan. Niet in de laatste plaats omdat het festival wordt gedragen door vrijwilligers. Neem alleen al de gastvrijheid van de vele gastgezinnen, in Warffum en omliggende dorpen, waar de dansers verblijven. Dat vind ik geweldig.”

De Rabobank deelt aan de jeugd zonnebrillen uit. Dat doet PinPin, de mascotte van de zakgeld-app van de bank. Op vrijdagmiddag biedt Op Roakeldais een speciale voorstelling voor ouderen. Gemakkelijk toegankelijk voor rollators en scootmobiels en met een toegangkaartje waar koffie en gebak bij zijn inbegrepen. Om het festival voor ouderen blijvend interessant te maken zocht de organisatie nadrukkelijk de samenwerking met Rabobank Noord-Groningen. „Onze betrokkenheid bij Op Roakeldais reikt verder dan alleen het verstrekken van een sponsorbedrag,” legt Musters uit. „Dat zie je terug in ons vernieuwde sponsorprogramma Rabo Versterkt. Het programma is bedoeld om een stichting als Op Roakeldais aan de hand van de eigen ambities zelfraadzaam en toekomstbestendig te maken.”

En dus werd de bank gevraagd om mee te denken en mee te werken aan het organiseren van een seniorendag. De stichting, die voor een belangrijk deel uit jonge mensen bestaat, kon op dat vlak wel wat hulp gebruiken.