Piet Renkema liefst 50 jaar bij Niestijl in Siddeburen

SIDDEBUREN - Bij Niestijl Mechanisatie aan Kalverkampen in Siddeburen draait vandaag (vrijdag 29 juni) alles om één man, Piet Renkema. Hij is liefst 50 jaar in dienst bij deze werkgever.

Eigenlijk pas over twee dagen, maar zoiets vier je gewoon op een vrijdag. „1 Juli staat omcirkeld op de kalender bij Niestijl Mechanisatie,” vertelt bedrijfsleider Johan Bolhuis. „Het is een bijzondere dag. Op deze datum 50 jaar geleden startte Piet Renkema zijn carrière bij Niestijl Mechanisatie. Een prachtig jubileum van een man die zo’n beetje als de stille kracht binnen het bedrijf beschouwd mag worden. Hij deed ook veel dingen voor het bedrijf buiten zijn normale werkzaamheden om. We gaan hem missen.”

Naast een bos bloemen overhandigde Bolhuis Piet en zijn vrouw Greetje een fraai cadeau, een ballonvaart boven Siddeburen en omgeving. Renkema liet de felicaties en waardering met een voortdurende glimlach op zijn gezicht over zich heen komen.

„Piet is eigenlijk helemaal geen collega die graag in de belangstelling staat, maar we willen graag onze waardering tonen voor al het werk wat hij al jarenlang verzet,” zegt collega Derk Doornbos.

Piet was 15 jaar oud toen hij begon als leerling monteur bij Niestijl in Harkstede. Hij werkte toentertijd veelal aan werktuigen gericht op de veehouderij. Het bedrijf groeide en er kwamen verschillende merken tractoren bij, waaronder Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Ook Piet groeide mee, van leerling monteur, naar eerste monteur, magazijnbeheerder, verkoper binnendienst en buitendienst, bedrijfsleider en uiteindelijk vond hij zijn plek als chef werkplaats.

„Het is iemand die je altijd om advies kan vragen en op de achtergrond veel regelt,” geeft een andere collega aan. Piet gaat het bedrijf overigens in september verlaten. Dan gaat hij genieten van zijn pensioen. Met een ferme kus nam zijn vrouw Greetje daar alvast een voorschot op.