Platina bruidspaar Klompsma in Middelstum

MIDDELSTUM - Het was zaterdag precies 70 jaar geleden dat de 90-jarige (Derk) Jan Klompsma (1928) en zijn anderhalf jaar jongere vrouw Hermien Versnel in het huwelijk zijn getreden.

Loco-burgemeester Bé Schollema feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur bij hen thuis in Middelstum. Op deze zonovergoten dag waren de drie dochters Fennie, Joke en Nettie ook van de partij. De enige zoon, Berend, verbleef in Frankrijk. De beide echtelieden verkeren nog in goede gezondheid, maar zijn wat minder goed te been. Het geheugen van Jan is iets korter dan dat van zijn vrouw, zoals Hermien het fraai omschrijft. Op hun trouwfoto is te zien dat Jan in zijn uniform van de landmacht is getrouwd.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen op het gymnasium. Ze hebben naast de 4 kinderen 8 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen. Mevrouw Klompsma was altijd secretaresse, onder andere in Middelstum.

De heer Klompsma bekleedde leidinggevende functies bij het begin van de RONO (Regionale Omroep Noord en Oost) en Radio Noord, is hoofd Radio bij de VPRO geweest en directeur van de Rabobank op Schiermonnikoog. Hij schreef ook hoorspelen, verhalen en liedteksten (onder meer voor Lianne Abeln).