Bijeenkomst Erfgoedloket Groningen in Loppersum

LOPPERSUM - Omdat het Erfgoedloket Groningen heel veel vragen krijgt over de in maart gelanceerde nieuwe financiële regelingen voor monumenteigenaren, is besloten nog vóór de zomervakantie de regio in te trekken om vragen direct en persoonlijk te beantwoorden.

De eerste bijeenkomst is op donderdag 12 juli van 17.00 tot 20.00 uur bij Hotel Spoorzicht in Loppersum. Alle eigenaren van monumentale, karakteristieke of beeldbepalende panden kunnen ter plaatse vragen stellen over bijvoorbeeld het onderhouden van hun pand en welke subsidies of andere financieringsmogelijkheden beschikbaar zijn.

Maar ook vragen over verduurzaming, levensloopbestendig maken en bijvoorbeeld vragen over de versterking en/ of procedure van schadeherstel kunnen worden gesteld.

Naast het Erfgoedloket zijn namelijk ook aanwezig: het Nationaal Restauratiefonds, de Provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Monumentenwacht Groningen, Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade, Vereniging voor Groninger Monumenteigenaren en Vereniging Groninger Dorpen.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen geïnteresseerden vrij inlopen, maar van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via: 050 313 27 09 of info@erfgoedloketgroningen.nl.