8e Editie Muziekfestival Delfzijl met 800 muzikanten

DELFZIJL - De Stichting Muziekfestival Delfzijl houdt op zaterdag 29 en zondag 30 september de achtste editie van het Muziekfestival Delfzijl.

Het centrum van Delfzijl is dan het podium van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ruim 800 muzikanten laten in drie verschillende programma-onderdelen de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek zien en horen.

Zaterdag 29 september staat het centrum van Delfzijl 's middags bol van de optredens met vele orkesten en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Naast veel muziek, komt er ook een gezellige kramerie. ‘s Avonds vindt op een sfeervol verlicht Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Het wordt een hoogstaand programma met gerenommeerde showkorpsen uit Nederland en Duitsland. Ook dit jaar zal op één kant van het plein een tribune worden geplaatst.

Op zondag 30 september wordt ‘s middags de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met vele dweilorkesten uit heel Nederland die muzikaal de strijd met elkaar aangaan en het centrum van Delfzijl volledig op de kop gaan zetten.

Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2018 is binnenkort te lezen op: www.muziekfestivaldelfzijl.nl