Tien jaar festival Art Carnivale aan het Schildmeer

STEENDAM - Het familiefestival Art Carnivale bestaat tien jaar. De editie van 20 tot en met 22 juli op het Strandpark Schildmeer zal zeker weer veel publiek gaan trekken.

Het festival is van een soort bijprogramma van de Schildweek uitgegroeid tot een ‘attractiepark’ op zich, dat elk jaar het bezoekersaantal ziet groeien. Met zijn levendige uitstraling en de gezellige sfeer is het festival voor veel mensen een belevenis waar ieder jaar naar wordt uitgekeken.

Het festival kenmerkt zich door een veelzijdig muziek en theateraanbod, veelzijdige kunst, streekproducten en milieuvriendelijk ondernemen. Een dag op het terrein doorbrengen is aangenaam en verrassend en de bezoekers genieten van een gevarieerde keuken met de bijzondere gerechten.

De festivalorganisatie heeft meer dan 60 acts op het gebied van muziek en ( straat)-theater-spektakel weten te boeken, met een zeer internationaal karakter. Er is Spaanse, Duitse, Britse, Franse, Portugese en zelfs Mongoolse inbreng. Ze vertonen hun kunsten op vier podia. Een selectie van het aanbod: Koper & Co, Trikosis, Guau, Sheriff Mouloud Y El Zoro Loco, Krist Doo, Bluegrass Boogie Men, Knight Susan, Mary and the Breakups, Skaggerz, Nieuw Lef, Fabuloka, New Decoderzz, Carly E, Pattiwael & Nanuru, Pot en Baumgarten, Robin IJzerman, Ylvali, Planet Orange, Sedaa, Twannie, Ralph de Jongh, Koperdraad en Um A Zero.

Bezoekers kunnen ook de uitgebreide kunstmarkt bezoeken en genieten van de bijzondere types die het festivalterrein bevolken.

Het festival is vrij toegankelijk. Op vrijdag vanaf 16.00 en zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.

Meer informatie is te vinden op: www.artcarnivale.nl.