Open imkerdagen in Uithuizen en Wirdum

UITHUIZEN - De imkervereniging ter bevordering van de bijenteelt Noord-West Groningen, kortweg Imkervereniging ’t Hoogeland in Uithuizen, doet op 14 en 15 juli, van 10.00 tot 16.00 uur, mee aan de Open Landelijke Imkerijdagen.

Ook in Wirdum kan men terecht in De Olle Bongerd. De imkers van bijenvereniging Appingedam vertellen alles over bijen en over imkeren. Ze vertellen over het boeiende leven van bijen en met bijen. Hoe leven bijen, wat is hun belang bij bestuiving, wat is honing en hoe smaakt honing. De bijenstal van De Olle Bongerd is te bekijken en iedereen kan een wandeling in de boomgaard maken.

De vereniging in Uithuizen bestaat al 100 jaar. Momenteel is de vereniging meer gericht op de educatie voor de bijenteelt (imkerij). Dit heeft er voor gezorgd dat het ledenaantal aardig is toegenomen. Vijf jaar geleden waren het er 6 en nu 38.

De animo voor de cursussen is groot. Er is sprake van om een afdeling te realiseren voor jongeren. De vraag hierna is gekomen omdat jongeren meer bezig zijn met ecologische vraagstukken en projecten die op scholen worden gevolgd.

Imkervereniging ’t Hoogeland wordt ook hierbij betrokken om uitleg te geven over het nut van de bij in de natuur. De bijenstand staat aan Heerdweg 24c in Uithuizen.