Dorp Spijk krijgt een beweegtuin

SPIJK - De gemeente Delfzijl werkt mee aan een omgevingsvergunning voor een beweegtuin in Spijk, een idee van een inwoner van het dorp.

Dat is gepresenteerd tijdens een ideeënbijeenkomst in het dorp. Een aantal enthousiaste inwoners van Spijk verenigde zich vervolgens in de Werkgroep Beweegtuin Spijk en werkte het idee uit tot een concreet plan. De beweegtuin kan rekenen op veel bijval en enthousiasme.

Een beweegtuin is een parkje, ingericht met allerlei laagdrempelige fitnesstoestellen. De beweegtuin komt bij de ijsbaan, in de groenstrook tussen de Zwarteweg en de Hogelandsterweg. Zo is een combinatie mogelijk met het gebruik van het ijsbaanterrein en de kantine. Het verenigingsgebouw van de ijsvereniging is te gebruiken voor zowel bepaalde oefeningen als voor sociale contacten. Het terrein van de ijsbaan leent zich, nadat het vorig jaar is geëgaliseerd en opnieuw is ingezaaid, prima voor (sport) evenementen. Het park rondom Spijk is zeer geschikt voor een trim- en loopgroep en voor buitenschoolse activiteiten, waarbij een combinatie kan worden gemaakt met de beweegtuin.

De werkgroep regelt zelf de financiering van de beweegtuin, waarvoor diverse subsidieverstrekkers benaderd worden. Ook het beheer en onderhoud ligt bij de werkgroep. Wethouder Rijzebol is enthousiast over dit initiatief. „Een beweegtuin is een nieuwe manier om mensen in beweging te krijgen. Je ziet op veel plaatsen de trend dat mensen graag in de buitenlucht actief willen zijn. De beweegtuin in Spijk wordt een laagdrempelige voorziening voor alle inwoners van Spijk. Dit initiatief wordt breed gedragen door de inwoners van Spijk. Ook daarom ondersteunen we dit graag."