Swimrun uniek evenement Lauwersoog

LAUWERSOOG - Het Nationaal Park Lauwersmeer is weer een uniek evenement rijker door de komst van de Swimrun, op zaterdag 22 september.

De Swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld, waarbij rennen en zwemmen elkaar steeds afwisselen. Voor veel mensen is deze sport een begrip en voor nog meer mensen iets geheel onbekends. Een prestatietocht en absoluut een zware uitdaging, rennen in je wetsuit en zwemmen in je hardloopschoenen.

De eerste Beleef Lauwersoog Swimrun van de Stichting 40 Mijl is wereldwijd uniek, omdat deze zowel door zout water gaat bij de Waddenzee, als door het zoete water van het Lauwersmeer. Internationaal is de Swimrun sinds enkele jaren een hype waar deelnemers van heinde en verre naartoe reizen. Er zijn al heel veel landen in de wereld en in Europa waar de Swimrun tochten georganiseerd worden en deelnemers komen vanuit alle landen om, met een elastiek aan elkaar vast, te gaan ‘swimrunnen’.

In Nederland is erng niet eerder zo’n wedstrijd gehouden. De Stichting 40Mijl, die zelf meerdere prestatietochten organiseert en betrokken is bij diverse grote sportevenementen, haalt de Swimrun nu naar Nederland en heeft als hoofdsponsor Beleef Lauwersoog aangetrokken, het recreatiecentrum waar om 11.00 uur ook het startschot van deze Swimrun zal klinken. Jaarlijks organiseert de Stichting 40 Mijl de gelijknamige

„Het Lauwersmeer is een fantastisch natuurgebied, en met de eilandjes, ondieptes en aangrenzend aan de Waddenzee, biedt dit een unieke setting om een Swimrun te organiseren,” vndt voorzitter Johan Broesder van de stichting. „Het idee ontstond tijdens één van de luchtige vergaderingen van de stichting. Helco van Keeken, die zelf fanatiek swimrunner is, zit bij mij in de Groningen Swim Challenge commissie, en kwam met dit mooie idee.”

De regels worden bij deze eerste editie wel wat soepeler gehouden, zo mag je ook als individu meedoen in plaats van als koppel. Het wordt een route die als 10 kilometer en als 10 mijl variant wordt aangeboden.

Meer informatie over de Swimrun is te vinden op: http://www.swimrunsport.nlof op www.40mijl.nl.