Tweede rondvaartboot Appingedam: Leutje Damsterveer

APPINGEDAM - Dit voorjaar is er door de Stichting Activiteiten Stad Appingedam een tweede rondvaartboot aangeschaft. Het gaat om een westfriese open tuindersvlet, die inmiddels luistert naar de naam Leutje Damsterveer.

Deze boot is ideaal om naast tochtjes door de binnenstad van Appingedam ook tochten te maken over de Groninger maren. Omdat de boot geen opbouw heeft kan hij onder de vaste bruggen door (wel even bukken natuurlijk).

Het is de bedoeling met het Leutje Damsterveer in de toekomst tochten te maken langs Solwerd, Uitwierde, Marsum, Holwierde, Leermens en Oosterwijtwerd om de toeristen kennis te laten maken met deze dorpen en hun kerken. Deze tochten zullen zoveel mogelijk met de vrijwilligers van de kerken en de Stichting Oud Groninger Kerken worden ontwikkeld. „We willen 2018 gebruiken om deze kerkentochten te ontwikkelen zodat we daarmee in 2019 van start kunnen gaan,” vertelt Erik Meijer van het (Leutje) Damsterveer. „Maar ook in 2018 kan al volop genoten worden van de natuur in de omgeving van Appingedam. Vanaf nu kan een tocht met het Leutje Damsterveer worden geboekt door groepen tot maximaal 12 personen.”

Het gaat dan om de Marsum Maren tocht van ongeveer 1 ½ uur. De route gaat door de binnenstad van Appingedam, langs de hangende keukens om vervolgens de Grote Heekt op te gaan richting Holwierde. Halverwege Holwierde gaat het richting Marsum en via Uitwierde komt de boot weer op het Damsterdiep richting Appingedam. Op de vrijdagmiddagen 27 juli en 10 augustus kan deze tocht ook door individuen worden geboekt. Voor inlichtingen en boekingen: de VVV in Appingedam (telefoon: 06-37321885).