Circusfeestje voor kinderen azc Delfzijl

DELFZIJL - Het Wolkentheater houdt woensdag 25 juli om 11:00 uur in het azc Delfzij het circusfestival Feestje! Kom je ook?

Dat is een openluchtevenement met oud-Hollandse spelletjes, een schilderworkshop, kinderdisco, taart en als hoogtepunt een circusvoorstelling. Ook Nederlandse kinderen zijn van harte welkom.

Het Wolkentheater gelooft in de helende kracht van theater. Met vrolijke optredens laten zij vluchtelingenkinderen plezier maken en zorgeloos genieten. Het theater speelt al 25 jaar met passie, betrokkenheid en overtuiging in azc’s door het hele land. Dit jubileum wordt deze zomer gevierd met een tournee langs maar liefst twintig azc’s.

De oprichter van de stichting, Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit het voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte AZC ‘s wel wat positiviteit kunnen gebruiken. Dat greep Adrijan zo aan dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

De stichting is niet structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. Men kan het Wolkentheater steunen via: wolkentheater.nl/done.