Massaclaim tegen Staat Ons Laand ons Lu

APPINGEDAM - De stichting Ons Laand ons Lu gaat een massaclaim indienen tegen de Nederlandse Staat.

Hte gaat om claims met betrekking tot mijnbouwschade die reeds is geleden en nog zal ontstaan, zowel materieel als immaterieel voor alle inwoners van Groningen.

De stichting heeft na een oproep op sociale media de beschikking over een caravan, waarmee ze door de provincie gaan trekken om inwoners in de gelegenheid te stellen de claim te bevestigen en te ondertekenen. In de vestiging aan de Solwerderstraat 42 in Appingedamworden alle claims verzameld en ingeschreven..

De stichting wijst erop dat de claim geldt voor zowel huurders als alle woningeigenaren, bedrijven en instellingen. De claim staat geheel op papier en er zijn slechts enkele zaken die men kan invullen. De claim is voplgens de stichting volledig juridisch onderbouwd. Het team van Ons Laand ons Lu geeft aan volledig ingericht te zijn om duizenden claims te behandelen. ‘We zijn het zat en goed zat ook, zegt de stichting in een verklaring. ‘Wij zijn er van overtuigd dat we op deze wijze een enorme vuist kunnen maken. Mobiliseer alles om met ons dit tot een daverend resultaat te verheffen.’

De claim kan ook worden aangevraagd via: onslaandonslu@gmail.com of 0596567218.