Flitstitel voor Huisman en Bijlsma

STEENDAM - Robbert Huisman en Coen Bijlsma hebben op het Schildmeer de Nederlandse titel in de Flitsklase opgestreken. Ze wonnen met overmacht.

Op het Schildmeer bij Steendam streden 47 Flitsen drie dagen lang om de hoofdprijs. De zeilomstandigheden waren lastig voor het comité en de zeilers. De wind draaide soms behoorlijk of viel helemaal weg en het comité schroomde dan niet om de wedstrijd af te breken. Toch is het gelukt om 9 wedstrijden te varen.

Robbert Huisman en Coen Bijlsma begonnen op vrijdag sterk door de tweede plaats en drie maal de eerste plaats te varen. Zij bleven constant presteren en wisten met maar liefst 6 eerste plaatsen te winnen. Femme Rijk en Kiek de Groot hebben de tweede plaats gehaald. Zij hadden het de eerste dag wat lastig en revancheerden zich uitstekend. Sophie en Jasmijn Drenth, wonend in Colombia en nu op vakantie in Nederland, eisten de derde plaats op. De zussen voeren voor het eerst in een geleende Flits, eerder zeilden de zussen in de Optimistklasse.

Van de 47 teams zeilde er ook 4 teamuit Groningen mee. De Groningse zeilers hadden van de Flits Club Nederland Flitsen geleend om mee te kunnen doen. Max en Tess Cuperus zeilde naar een verdienstelijke 29e plaats. Rens van der Heide en Julia Paardekooper zeilden naar de 36e plek. Justin Honkoop en Floortje Beks werden uiteindelijk 44 e en Stijn Beks zeilde naar de 47e plaats.