Laatste oproep fotowedstrijd kerkenkalender SOGK

NOORD-GRONINGEN - De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) roept iedere amateurfotograaf op deel te nemen aan een fotowedstrijd. De foto’s worden gebruikt voor de SOGK-kalender 2019.

De uiterste inzenddatum is 15 augustus, om een plaatje van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK te schieten. Uiteraard zijn ook foto’s van het interieur welkom, net als eerder gemaakte foto’s.

Net als in de eerste vijf edities gebruikt SOGK de geselecteerde foto’s voor de jaarlijkse SOGK-kalender. Het thema dit jaar is: ‘1969 – 2019 – 50 jaar Stichting Oude Groninger Kerken’ waaraan de fotografen een eigen invulling kunnen geven. De enige beperking is dat het een kerk/kerkhof van de SOGK betreft. Diezijn aallemaal te vinden op: www.groningerkerken.nl.

De (maximaal vijf) foto’s kunnen ook dit keer weer geüpload worden via: www.groningerkerken.nl/fotowedstrijd. Hier staat ook alle informatie over en de voorwaarden van deelname aan de fotowedstrijd. Op de kalender van 2019 komen weer 13 foto’s; een voorblad en 12 bladen voor de maanden van het jaar.

De maker van de winnende foto krijgt een High Tea (voor twee personen) aangeboden in de Theeschenkerij Domies Toen in Pieterburen. De makers van de overige winnende foto’s ontvangen allen een prijzenpakket met daarin een aantal leuke cadeaus. Alle winnaars krijgen de Jubileum Kerkenkalender 2019.