BMWE-gemeenten roepen op: wees voorzichtig met vuur

NOORD-GRONINGEN - De gemeenten Bedum, Winsum, Eemsmond en De Marne roepen mensen op voorzichtig te zijn met vuur. Ook is het gebruik van vuur in de openbare ruimte niet toegestaan.

Er geldt in de gemeenten een verbod op vuur in de openbare ruimte, maar soms is het via de APV mogelijk om daar uitzonderingen op te maken. De vier burgemeester stellen de colleges nu voor om die uitzonderingen in de APV voorlopig te verbieden.

Inwoners die op eigen terrein vuurkorven of barbecues willen aansteken wordt gevraagd extra oplettend te zijn. Zet water klaar en houd brandende barbecues uit de buurt van droge planten en struiken. Gooi geen brandende sigaretten of afval weg. Glas werkt in de zon als een vergrootglas en kan brand veroorzaken.

“De mogelijkheden om als gemeenten vuren te verbieden zijn beperkt tot de openbare ruimte, maar we vragen mensen ook op privéterrein op te passen. Het is echt droog! Wees voorzichtig, voor uzelf, uw omgeving en de dieren”, zegt burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.