Drukte bij opening vernieuwde Aldi Appingedam

APPINGEDAM - Enkele honderden mensen stonden vrijdag om 08.00 uur al klaar om de opening van de compleet vernieuwde Aldi aan het Overdiep in Appingedam mee te maken.

Sommigen waren er al ruim een uur van tevoren. Na een week sluiting voor de bouwwerkzaamheden mochten filiaalleider Robert Everts en medewerker Hotze Haveman gezamenlijk een rood lint doorknippen. De eerste 400 klanten kregen een tasje met kraslot, waarmee ze kans maakten op kleine en grotere prijzen. Om de paar minuten klonk het uit een megafoon: ‘er is weer een mooie prijs gevallen!’ Dat varieerde van een tegoedbon voor 250 euro euro boodschappen tot elektrische huishoudelijke apparatuur en van notebooks tot hogedrukreinigers.

De eerste klanten spraken hun waardering uit voor de facelift van de supermarkt, die veel overzichtelijker wordt gevonden. Ze hadden ook genoeg tijd om alles in zich op te nemen, want na het boodschappen doen vormden zich enorm lange rijen voor de kassa. De stemming bleef er goed in, mede doordat er allerlei hapjes en drankjes werden aangeboden.

Na de verbouwing ligt het accent meer op afgebakken brood en veel verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit.