Coopluydenmarkt Appingedam met meer dieren

APPINGEDAM - De Coopluydenmarkt in Appingedam staat vrijdag 3 augustus van 11.00 tot 21.00 uur op het programma. Deze 29e editie belooft een fantastisch middeleeuws spektakel te worden. De organisatie is erin geslaagd om naast de vertrouwde elementen ook een aantal nieuwe deelnemers uit te nodigen.

De Coopluydenmarkt is vooral een markt waarbij verschillende kooplui hun waren aan de man proberen te brengen. Daarnaast zijn er verschillende re-enactment groepen aanwezig die de middeleeuwen doen herleven, ridders die demonstraties geven, theater-, muziek- en dansgroepen en verschillende figuranten die rondlopen in het centrum.

Nieuw dit jaar zijn verschillende groepen die met dieren naar de markt komen. En de roofvogels zijn terug van weggeweest.

De markt wordt gehouden in de Wijkstraat, Dijkstraat en Solwerderstraat, waarbij in deze laatste straat ook veel kinderactiviteiten worden gehouden. Zo kunnen kinderen zich bijvoorbeeld nog aanmelden om mee te doen aan een wedstrijd levend standbeeld. Verder kunnen ze broodjes bakken, geschminkt worden en is er een heuse knikkerbaan aanwezig.

De markt start om 11.00 uur en duurt tot 21.00 uur.