Nieuwe directie voor aluminiumbedrijf Delfzijl

DELFZIJL - York Capital gaat zelf de directie van DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. (Aldel) voeren. Vorige week is Chris McNamee benoemd tot Executive Chairmain van Aldel.

Hij volgt Karsten Pronk op die het bedrijf jarenlang in moeilijke tijden heeft geleid. Met Pronk, OR en vakbonden is hierover overeenstemming bereikt.

Sinds oktober 2017 is York Capital Management (‘York Capital’) de nieuwe eigenaar van Aldel. Na een traject met de curator is deze investeringsmaatschappij bereid gevonden om het failliete Aldel een succesvolle doorstart te bieden. Zij kiest ervoor om dit grootschalige investeringstraject met eigen gespecialiseerde medewerkers voort te zetten, samen met het huidige managementteam van Aldel.

York Capital zal in de komende jaren voor miljoenen in het bedrijf investeren. Begin dit jaar is begonnen met ‘het opregelen’ van het resterend deel van de elektrolyse totdat de volledige capaciteit van het bedrijf zal zijn bereikt. De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018. Er is momenteel daarom ook veel aandacht voor het aantrekken van nieuw personeel.