Dahliadagen bij De Kleine Plantage

EENRUM - Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum houdt zaterdag 4 en zondag 5 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur de Dahliadagen.

Dit evenement omvat veel meer dan alleen de dahlia’s. De dahlia is weliswaar de koningin onder de zomer-en najaarsbloeiers, maar er zijn zoveel andere planten die de zomer tot een feest van geur en kleur maken. Het is een zomer met veel warmte en veel planten bloeien uitbundig, als ze tenminste op gezette tijden wat water krijgen. Wat te denken van al die phloxen, de margrieten, de dropplanten, de adderwortels, de geraniums, de achillea’s, de kattekruiden, de salvia’s. Niet te vergeten de éénjarige- en niet winterharde planten. Een tuin zonder verbena’s, cosmea’s, kattesnorren, zinnia’s, ageratums mist een variatie die elk jaar weer anders kan zijn. Borders met een basis van vaste planten en de luchtigheid en frivoliteit van éénjarigen maken de tuin tot een lusthof. In de grote borders op de kwekerij staat deze combinatie van planten in een geraffineerde kleurencombinatie.

Tijdens de Dahliadagen is er een parade van de zomerbloeiers. Zoals op alle themadagen nodigt De Kleine Plantage specialisten uit die met hun favorieten de dagen luister bij zetten.

Brian Kabbes is er met een eigen collectie planten en hij zal beide dagen om 14.00 uur zijn ongeëvenaarde kennis ten gehore brengen tijdens een voorstelrondje door de tuin. Marie Lang en Sophia Schrödter van de gelijknamige Duitse uitgeverij brengen onder meer prachtige kaarten en beeldschone cadeauverpakkingen van zaden mee.

Leo den Dulk, schrijver van de biografie over Mien Ruys, signeert zijn boek en geeft beide dagen om 15.00 uur een praatje over: ‘Hoe Mien Ruys planten in haar ontwerpen gebruikte’.